oficiální stránky fotbalového klubu
...

Rozhovory

TRENÉR JIŘÍ HOSKOVEC 10.11.2023

Ahoj Jirko, Béčko mužů zakončilo v neděli podzim vysokou výhrou nad Soběšicemi. Jak bys utkání zhodnotil?

V zápase jsme vstřelili branku hned v úvodu a rázem se nám lépe dýchalo a měli jsme možnosti hrát v klidu. Což se podařilo a do půle jsme přidali další branky. Soupeř si také vytvořil šance, ale vše pochytal Košťál. Před druhým poločasem jsme si řekli ať se vyvarujeme pasivitě aby Soběšice nedali kontaktní gól. Což se povedlo a opět jsme přidali branku hned na začátku. A pak už jsme utkání dovedli do vítězného konce.

Po polovině soutěže figurujete se svými svěřenci na 2. místě tabulky. Panuje s tímto umístěním spokojenost?
Vypadá to skvěle, ale všichni dobře víme že to mohlo být ještě lepší, navíc Bílovice mají o zápas méně takže se můžou ještě před nás dostat.

Jaké utkání považuješ zpětně za nejvydařenější?
Nejlepší výkon kluci předvedli v Jundrově, kde se zápasy kryli s A týmem a dorost odehrál těžké utkání s Bystrci takže jsme zápas odehráli s jedním na střídání a skvělým týmovým výkonem jsme vyhráli.

Naopak, ve kterém zápase podali hráči nejslabší výkon?
Určitě když se podívám na soupeře s kterými jsme hráli tak je to hned první utkání na Moravské Slavii kde jsme nepředvedly vůbec nic a hlavně utkání v Obřanech kde jsme byli posilnění z áčka a prakticky neproměnili šanci že hry.

Jak to bylo na podzim s tréninkovou docházkou? Trénovalo Béčko samostatně nebo společně s dorostem?
Tréninková docházka to je věčná otázka. Pravidelně chodí 6 kluků a zbytek i díky pracovnímu vytížení se tak nějak na tréninku ukáží, ale ve finále alespoň jeden trénink týdně absolvuje většina. Rozhodně by to mohlo být ještě lepší hlavně od některých hráčů co ještě v minulé sezoně byli v dorostu.

Podle jmen v sestavách soudím, že fungovala spolupráce s Áčkem. Kteří hráči z  jedničky vypomáhali nejvíce?
Nejvíce vypomáhal Jozef Halcin, Adam Fraňo, náhradní brankář Adam Špelda a když mohl tak se nejvíce nabízel Martin Pařízek.

Kteří hráči vykazovali na podzim nejlepší formu a táhli mužstvo?
Stabilně bych pochválil obranu která se sehrála a byla vcelku precizní. Konkrétního hráče asi nedokáži vypíchnout.

S čím jste byli herně společně s trenérem Markem Brzobohatým nejvíce spokojeni?
Trpělivá výstavba hry, tím jsme rozhodně hodně utkání zvládly dotáhnout do vítězného konce.

Naopak, kde mužstvo nejvíce tlačí bota a je podle tebe prostor pro zlepšení?
Chybí nám ještě klasický útočník, který by doplnil kádr.

Bude mít Béčko do začátky zimní přípravy udržovací tréninky nebo dostanou hráči volno?
Určitě se do půlky prosince budeme chtít sejít na fotbálek a udělat si žízeň, ať z toho nevypadneme.

Chtěl bys něco vzkázat svým svěřencům nebo našim fanouškům?
Hráčům hlavně ať vydrží zdraví a chuť. Fanouškům určitě děkujeme za podporu v celém tomto kalendářním roce a snad jim budeme dělat radost i v jarní části.

Díky Jirko za rozhovor a užijte si s klukama závěrečnou.

 

TRENÉR JAN KYPR 12.11.2019

Zdravím trenére, Béčko je po polovině soutěže se čtrnácti body na 9. místě tabulky. Jak jste s tímto umístěním spokojen?
S výkony a umístěním mužstva po podzimní části nemohu být jako trenér spokojen.Ćekal jsem,že se budeme nacházet v horních patrech tabulky.

Co týmu chybělo k lepšímu umístění?
Největší problém jsem viděl ve velké rotaci hráčů ,,z důvodu obrovské marodky mužstva a slabé defenzivní činnosti většiny hráčů.
Doma se mančaftu dařilo, ale z venkovních hřišť dovezli hráči pouze bod. Čím si to vysvětlujete?
Ve většině domácích zápasech,nám pomáhali někteří hráči áčka a to bylo znát. Věděli jsme ,že nám mužstvo stárne a hlavně na soupeřových hřištích se to projevovalo.Pro malý počet hráčů jsme poslední měsíc skoro netrénovali a to bylo na hřišti vidět. Slabá konkurence byla znát na výkonech celého mužstva!
Ve kterém utkání podali Vaši svěřenci nejlepší výkon?
Spokojen jsem mohl být v utkáních doma s Jundrovem ,se Slovanem a většinu utkání v Lískovci i když jsme prohráli.
Naopak, který zápas byl největší propadák?
První půle doma s Lokotkou a konec v zápasech venku v Bosonohách a v Líšni.
Kteří hráči vykazovali na podzim nejstabilnější formu?
Na tuto otázku se mi hůře odpovídá, protože pro marodku mužstva jsme hráli pokaždé v jiné sestavě.Ale abych na tvůj dotaz odpověděl,tak stabilní výkony podával Jirka Fajkoš a Jakub Dozbaba.
Nejlepším střelcem týmu je zatím s osmi brankami Pepa Šurkala (gólman Áčka). Co říkáte na jeho produktivitu?
Na to,že je to brankář, tak si ve vápně soupeře počíná jako zkušený útočník a nepotřebuje k tomu milion šancí jako zbytek našeho útoku.Má dobrý výběr místa a hru hlavou.
Pomáhali Béčku také další hráči prvního týmu?  
Jak jsem říkal, tak hlavně v domácích zápasech nám hodně pomáhali hráči áčka,celkově jich bylo 8 . Nejvíc Pařízek , Bím,Śurkala
Vzhledem k velké marodce si připsali první starty v dospělém fotbale také někteří mladší dorostenci. Jak jste s nimi byl spokojen?
K utkáním nastoupili hráči Fiala,Novotný,Pešta.Nejvíce si zahrál brankář Tomáš Fiala, který chytal ve třech zápasech a určitě výkonem potvrdil svůj l potenciál.Další dva hráči dostali menší časový prostor,ale doufám, že již brzy budu využívat mladé talentované hráče stále více .
Sledujete také zápasy našeho dorostu? A co říkáte na jeho dosavadní umístění?
Na zápasy dorostu se z důvodu časové kolize s béčkem dostanu jen na domácím hřišti, ale je již vidět práce M.Poláka a M .Brzobohatého.Snaží se hráčům vnutit určité herní návyky a to se na hře začalo projevovat.Dorost je po podzimu na prvním místě a já jim přeji i na jaře plno bodů a postup do vyšší soutěžě.
Čelo tabulky je dost vyrovnané. Koho tipujete letos na postup?
Z tria mužstev Obřany ,Líšeń, Ŕečkovice to bude podle mě Líšeń C, ale kdo ví.
Vzpomenete si, který gól nebo situace Vám udělala na podzim největší radost?
Krásnou branku dal Pařez v zápase se Slovanem, kdy si zpracoval v malém vápně míč a dokázal z této pozice přelobovat brankáře.Krása.
Chtěl bystě něco vzkázat Vašim hráčům nebo fanouškům?
Jsem rád,že i když se nám až tak nedaří, v domácích zápasech máme slušnou diváckou podporu a venku duo Jim, Těšík st. Chci jim za celé Béčko poděkovat a doufám v jejich přízeň i na jaře.
Díky trenére za rozhovor.

PETR MATOUŠEK 23.8.2019

Zdarec Mates, Béčko porazilo v úterý v posílené sestavě Jundrov 4:2. Jak bys utkání zhodnotil?
Ahoj, myslím, že to byl docela líbivý a kvalitní fotbal,  spousta šancí na obou stranách, pro nás povedený výkon a zasloužené  vítězství.
V zápase jsi vstřelil dva góly. Můžeš nám je popsat z tvého pohledu?
Po Lískovci jsem to všem dlužil a jsem rád, že to tam padlo a že jsem nebyl  jak Kozák ve Spartě….  První moje branka padla po vysokém napadání a vypíchnutí balonu ve středu pole Dozbičkem, následnou vodorovnou přihrávku po vápně jsem si posunul  a s trochou zaváhání jsem prostřelil hostujícího brankáře, kterej  snad šel už na bubál , pač kdyby zůstal stát, tak to měl přímo v náručí a já se šel zakopat k benzince pod umělku.  A druhej fotbalová par&aacu te;da. Brácha na levé straně využil  ponechanou výhodu a přetaženým centrem mě  v náběhu našel na vápně a z voleje levá šibenice.
Dal jsi někdy hezčí gól než ten druhý?
Hezčí asi ne, ale taky pěknej a hlavně možná důležitější moment  byl přímák v poslední minutě ve finále Memoriálu a následně proměněná vítězná penalta v rozstřelu.
Byli dva hráči z Áčka v sestavě hodně cítit?
Určitě ano, jsou to oba zkušení  a kvalitní hráči a to jen dokázali.
Co říkáš na výkon mladšího dorostence Toma Fialy v brance?
Tom je dobrej golman. V zápase podal supr výkon, žádná hrubka v některých situacích nás podržel. Je mladej a když bude, hlavně s pokorou dál na sobě pracovat, tak má skvěle nakročeno.
Jak na tebe působil Jundrov, který jsme viděli i v sobotu proti Řečkovicím? V létě rozšířili kádr o čtyři hráče z MCV a dva ze Svratky. Kde si myslíš, že se budou v tabulce pohybovat?
No upřímně, trochu mě zklamali a tohle jsem nečekal, když jsme je viděli o víkendu proti Řečkovicím, tak jsem se na utery vubec netěšil. Hodně to posílili a zkvalitnili a bylo to znát. Na nás narazí už jen na jaře, ale do té doby je tipuju někde vysoko.
Něco nám o sobě prosím prozraď
Je mi 31 let, a jsem kadeřník. Se synem Sebastianem a ženou Michaelou bydlíme v Pozořicích nedaleko Brna. Koníčky všeobecně sport, hudba, zábava, posezení s přáteli.Pokud  to práce dovolí a časově budu zvládat,  rád bych začal pomáhat s těma našema nejmenšíma fotbalistama
Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl?
Samozřejmě rodiče společně s našim tenkrát sousedem Mirou Polákem, který se už na Startě pohyboval. 
Na které období na Startě nejraději vzpomínáš?
Těch období bylo víc .my si to přece  umíme udělat pěkný. Určitě všechny vítězství, postupy a oslavy. Ale taky třeba, když jsme rukama vyhrabávali díry na usazení  branek  na trávě.
Pod kterým trenérem se ti hrálo nejlépe?
Pod každým to bylo super, někdy víc, někdy míň, ale byly to krásný chvíle a vzpomínky. Nerad bych na něco nebo na někoho zapomněl. U p. Poláka jsem začal v přípravce  a následně jsme vyhráli župní přebor mladších žáků. Jako staršího žáka mě vedli Laďa  Šmíd a pak Jim. V dorostu pod p. Honzou Kyprem jsme jako dorazovej ročník skončili druzí.  V mužích jsem byl u ,,znovuzrozeníˇ´ pod Farmisem, s Jirkou Pavéskou v azylu v Maloměřicích. Pod p. Slámou zpátky na Lesné, už na supr pažitu.Postupovou mašinu rozj el již zmiňovaný p. Kypr a později převzal do krajských soutěží Robert Křivánek. Nyní  za Benfiku kopeme pod ,,předsedou s licencí´ v městském přeboru.
Vraťme se do současnosti. Po nepovedeném jaru Béčko posílil zkušený záložník Franta Kejík a kádr rozšiřili staronoví hráči Paťa Juchelka a Áda Obrhel. Myslíš, že je to dostačující?
Bohužel ne, ale buďme rádi aspoň za tyhle. Jeden, dva hráči by se ještě šikly, vždyť v sobotu nás bylo 12. Musíme to kousnout, začal dorost a to je velký přínos do budoucna.
Jaká je podle tebe naše ideální základní sestava?
To je na trenérovi, ale vítězná sestava se nemění. Určitě s uzdraveným Paťou Krempem a Fajkou budeme silnější, škoda Ivici.
Máš nějaký předsezónní gólový cíl nebo jdeš zápas od zápasu?
Spíše přání je dávat nebo aspoň připravovat co nejvíc branek, dokud nebudu staženej na stopera nebo uplně z placu.
Koho odhaduješ letos na postup?
Je teprve začátek sezony takže těžko odhadnout. Ono stačí jeden vyhranej zápas a pár pivek autobus do B třídy objednává jakejkoliv mančaft. Z loňské sezony na tom herně byla nejlíp asi Lokotka, Bosonohy budou možná překvapením.
V neděli přijedou na Start Medlánky. Troufneš si tipnout výsledek?
Tipuju 3 nebo 4:0, ale hlavně 3 body ať máme.
Chtěl bys něco vzkázat našim fanouškům?
Určitě moc poděkovat za podporu a moc si vážíme toho, že si děláte čas a chodíte nám zafandit. My jsme STARŤÁCI, byly jsme a budem….
Díky Mates za rozhovor a přeju přesnou střeleckou mušku.

JAKUB DOZBABA 28.3.2019

Ahoj Kubo, Béčko na úvod jara senzačně porazilo vedoucí Lelekovice. Jak bys utkání zhodnotil?
Takový zápas se hodnotí vždy dobře. Lelekovice nás sice v některých fázích hry přehrávali, ale tento tlak jsme dokázali ustát a zároveň jsme dokázali být mimořádně efektivní směrem dopředu. Jsem rád, že jsme jim vrátili prohru z první poloviny soutěže, kterou jsme si nezasloužili. Zároveň musím poděkovat posilám - Bímákovi, Vlčákovi a Šurkymu, kteří odvedli kus skvělé práce!
Co říkáš na hattrick brankáře Áčka Pepi Šurkaly?
Pepu už jsem viděl hrát v poli na venkovním turnaji v zimě, takže mě jeho výběr na pozici útočníka nezaskočil. Nicméně jsem nečekal, že to bude právě on, kdo zápas takovým způsobem rozhodne. Byl velmi dobrý na míči a měl skvělý výběr místa v útočné fázi. To vše se projevilo na jeho kanonádě.
Něco nám o sobě prosím prozraď (věk, rodina, práce, koníčky atd.)
Tak je mi 27 let, bydlím druhým rokem na Lesné a pracuji jako advokátní koncipient v advokátní kanceláři, přibližně za rok a půl mě pak čekají advokátní zkoušky. Mým koníčkem je samozřejmě fotbal, mimo to pak tenis, cestování a zejména horská turistika.
Béčko po roce opět vyrazilo na zimní soustředění do Adamova. Jak se ti tam líbilo?
V Adamově se mi stejně jako v minulém roce líbilo. Je to skvělá příležitost pro stmelení kolektivu a nabrání potřebné fyzičky. Doufám, že i příští rok pojedeme a bude z toho dlouhodobá tradice.
Jak dlouho už na Startě hraješ a kde jsi se tu vzal?
Na Startě jsem se poprvé objevil v roce 2013, na doporučení Machyho. Po druhé pak v roce 2017. S Lesnou jsem nicméně spojen již od dětství, žila tu babička, chodil jsem tu do školy na ZŠ Blažkova a závodně plaval za plavecký tým TJ Tesla Brno.
Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl?
Jako ve většině případů i mě k fotbalu přivedl táta, který kopal za mládežnické týmy Zbrojovky Brno. Není proto překvapením, že mě v šesti letech přivedl na nábor Zbrojovky, tehdy ještě Boby Brno. V týmu jsem zůstal, až do konce páté třídy, kdy jsem následně odcházel z Janouškové na gymnázium. Rodičům se nelíbilo propojení školy a fotbalu dohromady. V tuto dobu skončila má fotbalová "kariéra" a já se začal naplno věnovat pouze plavání.
Kterými kluby jsi doposud prošel? 
S fotbalem jsem začal opět, až po maturitě, a sice v týmu SK Slatina, kde jsem odehrál jednu sezonu. Následně jsem hrál za Start, pak Násedlovice a teď znovu Start.
V přípravě jsi nastoupil i ve středu zálohy. Na jakém místě se v záložní řadě cítíš nejlépe?
Rád bych se někdy v budoucnu viděl ve středu zálohy, ale kriticky musím říci, že se momentálně cítím být pro tým daleko platnější na kraji zálohy.
Hraješ také malou kopanou nebo futsal? Případně za jaký klub a kterou soutěž?
Ano, hraji za futsalový tým Hombres Brno, se kterým kopeme krajský přebor.
V čem si myslíš, že ti může futsal pomoct při hraní fotbalu?
Futsal je hra o neustálém pohybu a nabízení se do volného prostoru. Věřím, že tyto návyky jsou důležité i ve fotbale.
Máš fotbalový nebo sportovní vzor?
Asi žádný takový jediný vzor nemám, oblast sportu je každopádně plná skvělých a úspěšných lidí, kteří mě neustále inspirují.
Fandíš nějakému fotbalovém klubu a proč?
Jsem fanoušek londýnského týmu FC Arsenal. Arsenalu jsem začal fandit v době, kdy čtveřice Fabregas, Hleb, Flamini a Rosický předváděli nádherný kombinační fotbal a už mi to vydrželo.
V sobotu zajíždí Benfika na hřiště osmé Čafky. Troufneš si tipnout výsledek?
Tady by si ani Duší netroufl tipnout. Čafka byl jedním z nejlepších týmů, co s námi na Startu hrál. Jejich umístění v tabulce mě překvapuje.
Chtěl by si něco vzkázat svým spoluhráčům, trenérovi nebo našim fanouškům?
DYCKY MOST!
Díky Kubo za rozhovor a přeju vydařené jaro.

TRENÉR JAN KYPR 7.11.2018

Zdravím trenére, Béčko na závěr podzimu remizovalo v Obřanech. Jak byste utkání zhodnotil?
Co se týká posledního podzimního zápasu, šli jsme do utkání s tím, že chceme rozšířit naše bodové konto na hřištích soupeřů. I když se hrálo po celonočnim dešti na horším terénu, hra měla slušné tempo. Chtěli jsme napadat hluboko v poli soupeře, což se nám začalo dařit až ve druhé půli. Následně přišla odměna v podobě dvou gólů. Škoda, že jsme nedokázali v této fázi hry být více na míči ,soupeř dokázal vyrovnat a zápas skončil asi spravedlivou remízou.
Prosím také o stručné zhodnocení celého podzimu v podání Vašeho týmu.
Myslím, že pohled na tabulku vyjadřuje moji spokojenost s výsledkem mužstva ve většině podzimních zápasech.
Co se stalo, že se po polovině soutěže pohybujete na opačné straně tabulky než tomu bylo před rokem?
Řekli jsme si, že oproti minulé sezoně musíme zapracovat na defenzivě a zlepšit přechodovou fáz,i což se nám postupně začalo i dařit. Nedostáváme tolik laciných branek a lepší se řešení finálního zakončení. I já jsem musel oproti minulé sezóně přehodnotit střídání v utkáních, kde byla hra až do konce vyrovnaná a zmenšil jsem rotací hráčů na různých postech.
Ve kterém utkání podali Vaši svěřenci na podzim nejlepší výkon a naopak?
Nejlepší výkon mužstvo podalo v zápase s Lelekovicemi i přes prohru a vítězné utkání s Lokotkou .Špatny výkon jsme předvedli i přes remízu v Řečkovicích a nezvládli jsme utkání v Řícmanicich.
Který hráč vykazoval v zápasech nejlepší formu?
Fotbal je kolektivní hra a hru tvoří celé mužstvo, ale líbily se mi vyrovnané výkony Jiřího Štěpánka a Michala Matouška.
Jaký gól se Vám nejvíc líbil?
Z těch 33 branek co jsme vstřelili jich bylo více, ale připomněl bych gól Patrika Krempaskeho v zápase se Slovanem.
Kde vás jako tým tlačila na podzim nejvíc bota a z čeho máte naopak největší radost?
Chtěl bych po mužstvu, aby podávalo vyrovnané výkony ve více zápasech po sobě a měl jsem dobrý pocit z hráčů, kteří nám pomáhali z A mužstva a dobré atmosféře v kabině béčka.
Přejděme celkově k situaci v klubu. Má momentálně už Start obsazeny všechny mládežnické kategorie?  
Již když jsme v roce 2013 rozjížděli projekt mládež na Starté, věděli jsme že se nám náborem postupně podaří zaplnit přípravky,ml.a st. žáky. Výbor si plně uvědomoval, že bude trvat nejméně šest let než vychovame první dorostence a tím odpovídám na tvůj dotaz. Máme minipřípravku, starší a mladší přípravku, ml.a st. žáky, což je za pět let odraz výborné práce trenérů pod vedením šéftrenéra Marka Brzobohatého.
Za zadní brankou se buduje tréninkové hřiště s umělou trávou. Je už znám termín dokončení?
Jak jste si jistě všimli byla dokončena první fáze výstavby, to znamená opěrná zeď ,drenáže a podloží pod hřištěm. Další fáze bude položení umělé trávy. Pokud se vše zdaří (finančně) bude umělá tráva položena před podzimem 2019. Třetí a poslední fázi je umělé osvětlení, které se bude řešit během příštího roku a doufáme, že zimní přípravu zahájíme pod umělým osvětlením.
Plánuje se v budoucnu také výstavba nových šaten? Počet současných už začíná být nedostačující.
Všichni víme, že pokud nám brzy přibudou dorostenci, budou nám kabiny malé. Na druhou stranu máme před sebou dostavbu tréninkového hřiště, což je z hlediska finančního nemalý úkol. Kabiny budou další úkol, kterým se chceme zabývat a to předběžné v roce 2020. Mohu prozradit, že zjišťujeme možnosti osvětlení hlavního hřiště.
Jak hodnotíte podzimní vystoupení Áčka v Krajském přeboru?
Co se týká A mužstva,podle mě je momentalne výstavní skříní našeho fotbalového oddílu ,což je vidět na návštěvnosti, která je druhá v průměru v našem kraji, což je vynikající .
Jaká je vize klubu do dalších let?
Představa vedení klubu je především kvalitní práce s mládeží, zlepšení podmínek pro práci trenérů a udržet vysokou kvalitu našeho fotbalového hřiště, za což patří největší dík bratrům Paveskovym, bez kterých si to vůbec nedovedu představit.
Chtěl byste něco vzkázat svým hráčům, kolegům nebo fanouškům našeho klubu?
Chtěl bych popřát všem trenérům, hráčům, funkcionářům a hlavně fanouškům našeho fotbalového klubu hodně zdraví a štěstí do konce roku a celý rok 2019 a hlavně krásné fotbalové zážitky jak u mládeže tak u dospělých a tobě za nezištnou práci pro náš klub.
Díky trenére za rozhovor.

JIŘÍ FAJKOŠ 2.9.2018

Ahoj Jirko, Béčko ve čtvrtek ve vloženém kole podlehlo v závěru nešťastně Lelekovicím. Jak bys utkání zhodnotil?

Ahoj, utkání nám výsledkově bohužel nevyšlo, ale myslím, že jsme byli lepším týmem a ač byly Lelekovice velmi silné, tak alespoň bod jsme si zasloužili. Bohužel nás poslední dobou trápí neproměňování šancí, ale oproti minulému roku si je aspoň dokážeme vypracovat.

Se spoluhráči máte po třech domácích zápasech v tabulce pouze bod. Není to málo?

Bod je samozřejmě málo, zvlášť když uvážíme, jak jednotlivé zápasy probíhaly. Doma takhle body ztrácet nemůžeme, není to dobré pro pohodu v týmu ani pro fanoušky. Každopádně věřím, že se v dalších zápasech karta obrátí a získáme větší porci bodů, abychom se vyhnuli sestupovým problémům jako v loňském roce.

Něco nám o sobě prosím prozraď (věk, povolání, rodina, koníčky atd.)

Ač jsem téměř nejmladší v týmu, tak mi je už 26 let. Z nedalekého Útěchova jsem se nedávno přestěhoval do brněnských Černovic společně s přítelkyní, kterou si jednou možná vezmu, když o tom nebude pořad mluvit :-D. V práci se podílím na chodu silničních technologií, co máme v Česku a zejména v Turecku. Také letos snad konečně dokončím i školní povinnosti a budu se tak moci více věnovat fotbalovým a kamarádským poradám na Startě a v jiných podnicích.

Kde jsi s fotbalem začínal a kdo tě k němu přivedl?

Rodina z fotbalového prostředí nepochází, avšak mě k němu přivedla a vždy podporovala. Táta byl sice zklamán, když můj zájem o jeho sbírku autíček převyšovala kulatá blbost, ale i tak to byl můj nejčastější protihráč. A máma zase musela ustoupit, když jela Liga mistrů a dnes zná více fotbalistů než někteří spoluhráči.

Kterými kluby jsi doposud prošel?

Fotbal jsem začal v soběšické přípravce, v žácích se přesunul do Kohoutovic a dorost hrál v Maloměřicích, avšak už ne jako fotbalista nýbrž házenkář. Od mužů už kopu za Start.

Jak dlouho už na Startě hraješ? Nevadilo ti tenkrát hrát na písku? Přece jenom byli jsme poslední klub v Brně, který neměl trávu.

Už je to nějakých 8 let. Házená byla super, ale fotbal mi chyběl a bylo mi jedno, kde ho budu hrát. Start byl blízko a v písku jsem neviděl problém. Navíc mě to zocelilo a přestal jsem zbytečně chodit na zem :-D.

Vím o tobě, že jsi dělal i rozhodčího. Proč jsi s pískáním přestal a co říkáš na úroveň současných sudích v městském přeboru?

Fotbal jsem zrovna nehrál, tak jsem si řekl, že budu alespoň pískat. Byla to dobrá brigáda ke škole i zajímavá zkušenost. S řadou současných sudích jsem také pískal, takže je beru jako kamarády. Vím, že pískáni není sranda a sám jsem občas chyboval. Dnes už bych si určitě nechtěl nechat nadávat, takže všichni rozhodčí mají můj obdiv.

Hádáš se někdy s rozhodčími nebo jsi kolegiální? :)  

Někdy občas něco v zápalu boje řeknu, ale snažím se být aspoň slušný. Žádný z rozhodčích nechce nikoho schválně poškodit a ani nikomu pomáhat, jak je jim často podsouváno. Jsou však zápasy, kdy mluvím až moc…

Platíš za fotbalového univerzála, viděl jsem tě hrát snad na všech postech. Kde se cítíš nejlépe?

To, že hraji na více postech, má dvě roviny. Jedna je ta, že si to svoje odběhám a odbojuji kdekoliv, ale druhá je ta, že nikde extra nezazářím. Možná kdybych hrával někde stabilněji, tak to bude lepší, ale v 26 už se z dřeváka Ronaldo prostě neudělá. Každopádně hraju nejradši v záloze, ale chápu, že to za kluky někdo vzadu hasit musí :-D.

Zlepšila se tréninková morálka Béčka v nové sezóně?

Tréninková morálka je určitě lepší, ale mám strach, že až přijdou nějaká zranění, tak nás bude zase málo a nebude možné plně trénovat.

Kde si myslíš, že nás nejvíce tlačí bota a co by se mělo v naší hře zlepšit?

Jak jsem psal výše, tak máme problém se zakončením a střílením gólů z jasných pozic. Máme kluky, kteří to odmakají, ale potřebujeme taky někoho, kdo by to uklízel a zužitkoval práci celého týmu. Také by týmu prospělo více hráčů, aby se zvedla konkurence a víc se bojovalo o místo v sestavě.

Jaké tipuješ po třech kolech umístění svého týmu v soutěži?

Zatím moc bodů nemáme, ale věřím, že to otočíme a budeme hrát klidný střed tabulky. Kvalitu na to máme a když nám občas pomůžou kluci z áčka, tak to snad zvládneme.

Máš nějaký fotbalový nebo sportovní vzor?

Fotbalových vzorů jsem měl plno, hlavně ty, co dávali hodně gólů. Nicméně jsem byl jako dítě malý a běhavý, tak jsem obdivoval hráče typu Rosického.

Fandíš nějakému fotbalovému klubu?

Určitě fandím jako rodilý Brňák Zbrojovce a pak taky Tottenhamu. Nikdo moc nikdy nechápal, proč jim fandím, ale teď se jim konečně daří a například na rozdíl od jiných londýnských klubů se můžou letos těšit z Ligy mistrů. Je však pravdou, že již dlouho nic nevyhráli, avšak jejich práce s mladými je příkladná a doufám, že je brzy uvidím v akci i naživo.

V letní přestávce chodíš se spoluhráči hrávat tenis. Kdo je podle tebe na Startě nejlepší tenista? :)

Nepatřím mezi starťáckou tenisovou špičku a nehrál jsem ještě s každým, ale je známo, že nejlepším tenistou je u nás gólman Doušek.

V neděli zajíždí Benfika k prvnímu venkovnímu utkání do Líšně. Troufneš si tipnout výsledek?

Na zápas jsem se z důvodu konkurence bohužel nevešel ani na lavičku (jsem na dovolené), ale klukům budu moc fandit a doufám, že vyhrají, protože bodů jsme již poztráceli dost. Jsem optimista, takže tipuji, že dobře hrající Start zaskočí domácí Líšeň a vyhrají 2:3.

Chtěl bys něco vzkázat svým spoluhráčům, trenérovi nebo fanouškům?

Trenérovi a fanouškům chci poděkovat zejména za trpělivost, protože vím, že jim to děláme někdy fakt těžké. No a spoluhráčům ať chodí poctivě na trenály, makají, a hlavně ať máme pořád dobrou partu.

Díky Jirko za rozhovor. Užíj si dovču a naber síly do rozjeté sezóny!

MICHAL MATOUŠEK 15.3.2018

Ahoj Michale, v neděli porazilo Béčko ve druhém přípravném utkání Maloměřice 3:1. Jak bys utkání zhodnotil?
Ahoj Ríšo, zápas jsme sice vyhráli, ale co se týče hry nebylo to pravý ořechový. Nedali jsme si dvě, tři přihrávky posobě a snadno jsme přicházeli o míč. Měli jsme ale také pár dobrých akcí, pěkné průnikové přihrávky a šance, které jsme dokázali proměnit. Nicméně bylo na klukách znát, že mají v nohách těžkou přípravu, ale tělo si zvykne, betonové nohy povolí a nasbírané ovoce z přípravy se dostaví.
Před dvěma týdny jste byli se spoluhráči na premiérovém soustředění V Adamově. Líbilo se ti tam?
To byla nádhera!!! Krásné prostředí, usmálo se na nás i hezké počasí. Tréninky připravné coachem byly dobře rozloženy a Olympijský trojboj byla třešinka na dortu. Myslím, že jsme si to jako tým užili a chtěl bych za tuhle příležitost opravdu poděkovat.
Vzpomeneš si kdo se stal na soustředění nejúspěšnějším medajlistou v šipkách, kulecu a petanqu? :)
Nejvíc peprmintek jsem zahlédl u tebe, takže je to jasný, spíš to dodnes nechápu :)
Něco nám o sobě prosím prozraď.
Už osmým rokem mám po svém boku přítelkyni Romanu se kterou máme krásnou dceru, která tento rok oslaví šesté narozeniny. Mezi moje koníčky patří kuchařina, kterou se i živým. Rád hraju hokej a jinak je pro mne nejvíc moje rodina, s ní se člověk nenudí. Koncem minulého roku jsme si pořídili pejska a to už na jiné koníčky není čas.
Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě přivedl můj táta, jak to většinou bývá a kopačky jsem obul v pěti letech.
Hrál jsi někdy i za jiný klub?
Ano, byl jsem jednu sezónu na hostování v Žabovřeskách, ale fotbalové srdce mě zavedlo zpět na Start.
Na které období na Startě nejraději vzpomínáš?
Těch krásných okamžiků na Startě jsem zažil za svůj život moc. V mládí, když jsme jezdívali do ciziny na turnaje nebo na soustředění. Ale nejhezčí pocit byl, když na Startě poprvé vidíte růst trávu.
A kdybys měl jmenovat oblíbeného trenéra, kdo by to byl?
Doufal jsem, že tato otázka nepříjde :) každý trenér, který vás trénuje se snaží vám dát co nejvíc, záleží jak dlouho jste pod jeho vedením. Mým dlouhodobým trenérem byl Farmačka, který mě toho za mou kariéru dal nejvíc. Nicméně bych rád poděkoval i dalším trenérům, kterým jsem prošel. Petr Kypr, Jirka Pavéska, pan Sláma a samozřejmě nynější trenér Jan Kypr. Také děkuji trenérům Áčka Křivánkovi a Ryšavému, kteří mi dávají možnost s nima trénovat.
Vraťme se do současnosti. Příští týden začíná jarní část. Cítíš formu?  
Doufám, že ano, mám za sebou kvalitní přípravu, tak chci aby to bylo na hřišti vidět. Samozřejmě ne každý záps se vám povede i když máte formu a natrénováno, takže uvidíme v zápasech. Hlavní je, aby vydrželo zdraví, což je u mě těžký.
Béčko začíná doma proti vedoucímu celku soutěže rezervy Svratky Brno. Jaký očekáváš zápas?
Těžko říct, na podzim první zápas proti Svratce jsem byl zraněný a nemohl nastoupit, nicméně jsem zápas vidě a kluci ho velmi dobře odehráli. Škoda, že se prohrálo i když jsme měli možnost penalty, kterou jsme neproměnili. Teď máme výhodu domácího hřiště a doufám, že po stejném výkonu jako na podzim jim porážku vrátíme a vyhrajeme.
S týmem trénují tři noví hráči - Jakub Dozbaba, David Kubala a Ivo Divila. Jak bys je herně charakterizoval?
Kuba Dozbaba je technicky i fyzicky dobře vybavený, těžké to bude mít s hrou do těla, ale myslím, že svou rychlostí se dokáže soubojům vyhnout. David Kubala je velice kvalitní hráč. Zezadu rozdává krásné přihrávky a nemá problém poslat milimetrový pas přes celé hřiště, čehož můžem dost využívat. Pokud udrží poklicu na hrncu, tak bude velmi důležitý pro tým. Ivo Divila těžko říct, řekl bych, že se ještě trochu hledá. Bude potřebovat hodně potrénovat.
V čem je podle tebe nutné, aby se tým na jaře oproti podzimu zlepšil?
Hlavně ve zdraví, na podzim jsme měli velkou marodku, což bylo hodně znát. Ve druhé řadě se hlavně nebát hrát. Máme kvalitní hráče při hře dopředu, ale mají strach si dovolit a vyzkoušet. Proto raději hrají z první na stopery a to je problém. Když mám možnost rychlého protiútoku, tak za to nedokážeme vzít a vyvézt míč. Musíme hrát víc kompaktněji, nebát se zabojovat jeden za druhého a hlavně se podpořit, když se nedaří. Nehrát způsobem - radši mě to nenahrájej, abych něco nezkazil. Když ztratím, ale zabojujeme zpátky, tak se nemůže nikdo zlobit.
Benfika hraje na jaře devětkrát doma. Bude to velká výhoda nebo to může naopak uškodit?
Já doufám, že to bude výhoda a diváci nám pomůžou k zisku bodů.
Máš nějaký fotbalový nebo sportovní vzor?
Vždycky jsem měl rád Beckhama, je to pan fotbalista, ale hlavně sympaťák.
Tvé tělo zdobí několik tetování. Prozradíš, co znamejí?
První tetování přišlo v 18ti letech. Později se narodila dcera a už to jelo. Mnoho tetování jsou chvíle co ovlivnili můj život, zbytek už jen závislost :)
Chtěl bys něco vzkázat našim fanouškům?
Chtěl bych jim poděkovat, že nás chodí povzbuzovat, fandit. A ať se na nás nezlobí, když se nám nedaří nebo hrajeme tužku. Snažíme se hrát tak, aby se to divákům líbilo a my se bavili.
Díky Michale za rozhovor a přeju úspěšné jaro.

PATRIK KREMPASKÝ 30.10.2017

Ahoj Patriku, Béčko v neděli nehrálo kvůli podmáčenému hřišti a extrémnímu větru. Hrál jsi někdy v takovém počasí zápas?

Čau, no díky tomu, že jsme byli ještě nedávno tým, co měl jen pískové hřiště, tak se tu hrávalo za každého počasí. A co si pamatuju, tak třeba zimní turnaje ještě v dorostu nebo závěrečné s oldboysáky, kdy jsme se bořili po kolena ve sněhu, nebylo nic zvláštního. Ale je pravda, že v tak silném větru, jsem asi ještě nehrál.

Něco nám o sobě Paťo prosím prozraď (věk, povolání, rodina, koníčky)

Je mi 28, narodil jsem se v Bruntálu a od 5 let bydlím v Brně. Toto léto jsem se přestěhoval s přítelkyní do Chrlic a pracuji jako řidič. Mimo sport, rodina, naše kočka , rád zajdu na pivko nebo kvalitní rum, pak často filmy a seriály a jinak v kruhu kamarádů

Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl?

Začal jsem v 6 letech, přihlásili mě tehdy rodiče.

Nejsi starťáckým odchovancem. Na které období a trenéra nejraději vzpomínáš?

S fotbalem jsem začínal v Bohunicích, pak přes nábor Boby Brno, Zeman Brno, který se pak spojil se Spartou Brno a někdy po roce 2000 jsem přestoupil na Start.

Nejlepší období bylo asi, když jsem přišel na Start do žáků, hráli jsme tehdy krajské soutěže a jezdili na mezinárodní turnaje. Nejúspěšnější osobní období bylo asi v dorostu, kdy jsem ještě na půl roku přestoupil do Líšně, kde jsme vyhráli krajský přebor a postoupili do Divize.

Těžko jmenovat jen jednoho. Natrápilo se semnou hodně trenérů

Platíš za fotbalového univerzála. Na kterém postu se ti hraje nejlépe?

Asi defenzivní střed zálohy

Tvému týmu se po postupu do vyšší soutěže zatím příliš nedaří. Čím si to vysvětluješ?

Bohužel se nám během úvodních 3 kol postupně zranilo tuším 7 hráčů, což nám dost celý podzim ovlivnilo. Marodka je sice problém, ale nemůžeme se na ni vymlouvat, pořád máme na hřišti dost zkušených hráčů a herní projev by měl být o dost lepší. Hodně hráčů, hraje pod svoje možnosti, bohužel semnou v čele. Je to asi v hlavách, taky trénuje málo lidí a to už bohužel na tuto soutěž nestačí a chybí nějaká zdravá konkurence v týmu. Myslím, že zimní pauza pro nás bude vysvobození, musíme se líp připravit na jaro, hlavně zranění se musí dát dohromady a na jaře všichni zabrat.

Funguje spolupráce mezi áčkem a béčkem?

To je spíš otázka pro trenéry. Ale myslím, že celkem jo. Borci z áčka chodí občas pomoct. A když je marná účast na tréninku, máme možnost trénovat dohromady.

V čem je podle tebe největší rozdíl mezi III. třídou a Městským přeborem?

Hra je o něco rychlejší, ale hlavně je o hodně větší důraz v soubojích.  

V jakém zápase jste se spoluhráči podle tebe podali zatím nejlepší výkon a který byl zase největší propadák?

Měli jsme celkem dobrý vstup do sezony, kdy jsme odehráli dobrý zápas se Svratkou, kterou jsme mohli porazit a vyhráli s Lískovcem, bohužel pak výprask v Řícmanicích, zbytečná ztráta vyhraného zápasu v Řečkovicích a ostuda v podání druhého poločasu s Lelekovicemi. To co jsme předvedli v Obřanech je už jen asi vyústění toho, jak se skoro celý podzim výkonnostně trápíme.

Sleduješ také zápasy a výsledky Áčka, které bojuje o postup?

Jasně, sleduji a doufám, že i letos se udrží postupová šnůra, i když to letos vypadá na boje až do posledních kol.

Hraješ také malou kopanou nebo futsal a případně za jaký klub?

Hraji malou kopanou už 12 let za KMK dynamo Brno, jsme jeden z nejstarších doposud fungujících týmů v Brně.

V čem ti může podle tebe malá kopaná pomoci ve velkém fotbale?

V malé kopané je více kontaktů s balonem a je to více technické, protože je to na menším hřišti. Podle mě je to výborný doplněk k velkému fotbalu. Hlavně pro mladší kluky co se ještě fotbalově rozvíjejí. Taky je to sport s velkým potenciálem a hraje ho čím dál více lidí.

Máš nějaký fotbalový nebo sportovní vzor?

Už od mala United, ještě bych někde vyhrabal dres Poborského, když tam chvíli byl , oblíbených hráčů, by se asi našlo víc.

Kdyby sis měl vybrat tři protihráče v Městském přeboru jako posily tvého týmu. Kdo by to byl?

V každém týmu by se určitě našla nějaká posila, ale jména ti asi neřeknu. Každopádně nám, by se hodil tvůrce hry, takovej ten mozek týmu a taky nějakej zabiják do útoku, to nám v zápasech dost často chybí.

V neděli hraje Béčko s rezervou Slovanu. Troufneš si tipnout výsledek zápasu?

Bude to těžkej zápas, nikdy se nám proti nim nehraje moc dobře. Takže zabojovat a 3:2 vyhrajem

Chtěl bys vzkázat něco svým fanouškům, spoluhráčům nebo lidem v klubu?

Určitě bych chtěl poděkovat fanouškům, že chodí fandit i když se nám teď moc nedaří. Zkusíme teď na podzim ještě urvat nějaký body a na jaře budeme snad už zase na vítězné vlně

Díky Paťo rozhovor a přeju hodně bodů v závěru podzimu.

Diky

PETR FOUSEK 8.9.2017

1. Ahoj Petře, musíme začít bohužel smutně. Béčko utrpělo o víkendu proti Řícmanicím debakl. Čím si to vysvětluješ?
...Bohužel takové zápas někdy přijdou, nic nám nevyšlo, soupeř byl rychlejší, důraznější, my mu navíc některé góly ulehčili po našich hrubých chybách v rozehrávce. V útoku měli vysokého důrazného útočníka a na krajích rychlé záložníky, kteří nám dělali velké problémy. Mně osobně vadilo, že za stavu 0:3, což bylo u že ve 22.minutě, to někteří kluci vzdali, proto bouhužel přišly i další branky. Věřím, že si z tohoto utkání vezmeme ponaučení, ale dále bych to neřešil.
2. Po třetím kole je na marodce neuvětitelných šest hráčů! Zažil si někdy takovou situaci během své kariéry?
...Nepamatuji si takovu marodku, zranění k fotbalu bohužel patří. Doufám, že se všichni dají brzy do pořádku a pomůžou nám v dalších zápasech.
3. Něco nám prosím o sobě prozraď (věk, rodina, práce, koníčky atd.)
...je mi 36 let, jsem ženatý, s manželkou Lucií máme dvě děti, dceru Barborku (7 let) a syna Ondřeje (5 let). Pracuji jako statik v projekční kanceláři. Mezi moje koníčky kromě fotbalu patří jízda na kole a lyžování.
4. Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl?
...v šesti letech mě v Jihlavě začal trénovat můj otec, který mě trénoval až do deseti let.
5. Kterými kluby jsi doposud prošel?
...začal jsem v přípravce Spartaku Jihlava, který se v devadesátých letech minulého století přejmenoval po sloučení s klubem SK Modeta Jihlava na FC Vysočina Jihlava. Když mi bylo 22 let, tak jsme přestoupil do FK Borovina Opatov-Třebíč a po přestěhování do Brna po vysoké škole jsme začal hrát za Tatran Starý Lískovec, ze kterého jsem ještě přestoupil do Čechie Zastávka.
6. V jaké nejvyšší soutěži si nastoupil?
...za FC Vysočina Jihlava mám čtyři starty ve druhé lize.
7. Na který zápas nejraději vzpomínáš?
...na prvním místě pro mě zůstane můj první start ve druhé lize, kdy jsem ve dvaceti letech nastoupil v 65. minutě v domácím utkání proti Vítkovicím a po deseti minutách na hřišti jsem vstřelil branku na 3:1.
8. Jak dlouho už za Start hraješ a kde ses tady vzal?
...od začátku "postupové" sezóny 2016/2017 hraji za béčko Startu. Na Lesné bydlím od roku 2010, to jsme ještě hrál za Zastávku, po narození syna jsem, ale přestal hrát úplně. Od jara 2016 jsem chodil na tréninky A-týmu Startu a na podzimní část už jsem byl hráčem TJ Start Brno.
9. Vím o tobě, že jsi dřívě hrával v útoku. Jaktože v Béčku nastupuješ v obraně?
...to je otázka spíš na trenéra :), i když do útoku mě to pořád táhne, ale tam už máme jiné rychlíky.
10. Se kterým parťákam se ti hrálo v útoku nejlépe?
...Ve Starém Lískovci jsme hrávali II. třídu na tři útočníky, kdy jsme se točily já s Marou Dvořákem, Laďou Mrázkem a Michalem Sedlářem, za sezónu jsme každý dali 15 až 20 gólů. S Lískovcem jsme dvakrát postoupil z II. zřídy do I.B třídy, ale boužel jsme vždy následující rok šli zpátky do II. třídy.
11. Kolik jsi dal v zápase nejvíce gólů? Vzpomeneš si kdy a proti komu to bylo?  
...v utkání II. třídy za Starý Lískovec jsem dal proti Kohoutovicím "B" pět gólů.
12. Na které fotbalové období nejraději vzpomínáš?
...s odstupem času jsem zjistil, že všechny období, kterými jsem si ve fotbale prošel, jak negativní, tak pozitiní, pro mě byly přínosem, takže dnes na svou celou fotbalovou kariéru vzpomínám rád.
13. Vraťme se do současnosti. Benfika má po třech kolech zatím jednu výhru. Pociťuješ velký rozdíl mezi II. a III. třídou?
...určitě tam rozdíl je v rychlosti, individuální technice hráčů a přístupu k fotbalu všeobecně. Můj trenér v dorostu Tomáš Jandsa říkával, že největší rozdíl je mezi první ligou a druhou ligou a potom se postupně rozdíly mezi jednotlivými soutěžemi zmenšují, takže pokud jsme postoupili z nejnižší soutěže, máme před sebou vlastně ty nejmenší překážky, které se dají zvládnout.
14. Troufáš si odhodnout v jakých patrech se bude tvůj tým v tabulce pohybovat?
...to si netroufám, zatím jsme odehráli tři utkání a chybí nám ještě dohrávka proti Řečkovicím. Řícmanice v předchozích zápasech třikrát prohráli a nás pak doslova smetli. Údajně před utkáním s námi posílili, já věřím, že se většina našich zraněných hráčů brzy uzdraví a budeme opět v plné síle.
15. Na Startě začíná s fotbalem i tvůj malý syn. Plánuješ se zapojit do trénování dětí?
...Ondra teď začne hrát za minipřípravku, na druhém tréninku bylo přes dvacet kluků, takže jejich trenérce Jarce Hlaváčové se já společně s Martinem Čuprem a Radimem Vlčkem snažíme pomoci, aby se každý mohl věnovat menší skupině dětí a ty byly pořád při tréninku aktivní a hlavně je trénování bavilo.
16. Jak se ti zatím jeví výchova mladých fotbalistů v našem klubu?
...myslím, že je vše dobře připravováno, aby se na Startě obnovily všechny mládežnické kategorie, protože hlavně starší dorostenci chybí při doplňování mužských týmů.
17. Co pro tebe fotbal znamená?
...zábava, radost, někdy zklamání, které ale vždy u pivka vyprchá :)))
18. V sobotu nastoupíte s Béčkem na hřišti Čafky, která ještě neprohrála. Troufneš si tipnout výsledek?
...Čafka postoupila loni s námi, umíme na ně, porazili jsme je 6:0 a 1:0, tak věřím, že tentokrát vyhrajeme 3:2!
19. Chtěl by si vzkázat něco spoluhráčům, trenérovi nebo našim fanouškům?
...všem zdraví, spoluhráčům navíc štestí při hře, trenérovi šťastnou ruku při výběru sestavy a taktiky a fanouškům napínavé sportovní zážitky se šťastným koncem pro TJ Start!!!

LUBOMÍR JEŽEK 6.6.2017

Ahoj Lubo, gratuluju k vítězství nad Bílovicemi, po kterém si Béčko zajistilo historický postup do Městského přeboru. Jak bys utkání zhodnotil?

Děkuji. Od začátku jsme měli utkání pod kontrolou. Do 15 minuty jsme měli 4 vyložené šance, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Přesto jsme do poločasu dali 3 góly a druhý poločas jsme už v klidu dohráli.

Probíhaly po zápase nějaké oslavy nebo se bude slavit až posledním domácím utkání?

Po zápase jsme se přesunuli na Start, kde nějaké to pivo padlo a oslava bude určitě i po posledním domácím utkání.

Věřil jsi před sezónou, že by se po loňském nepodařeném ročníku mohl podařit postup?

Já jsem takový životní optimista, takže v každém ročníku věřím, že postoupíme. Ale abych řekl pravdu, tak určité předpoklady, že tento rok budeme hrát v horní polovině tabulky byly. Do nového ročníku se vrátil trénovat Béčko pan Kypr a do A-týmu přišlo několik posil, což znamenalo, že i Béčko bude silnější.

Něco nám prosím o sobě prozraď.

Za měsíc mi bude 34 let, pracuji v Kooperativě pojišťovně na vedoucí pozici. Mezi mé koníčky patří veškerý sport a to jak aktivně, tak pasivně, ale vůbec se nebráním ani opalovačce u bazénu. Žiji se svojí přítelkyní Nikčou, se kterou se více jak po desetiletém vztahu za měsíc vezmeme.

Vím o tobě, že se ti nedávno narodila holčička. Jak se jmenuje a jak se užíváš roli tatínka?

Před 4 měsíci se nám narodila krásná holčička Emily a byla to ta nejúžasnější věc, která se mi stala. Roli tatínka si užívám co to jde a určitě tomu i pomáhá, že je Emča zlaté miminko.

Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl a čí jsi vlastně odchovanec?  

K fotbalu mě přivedli rodiče, protože byli zoufalí, že doma ničím veškerý nábytek od toho jak si tam pořád kopu s tenisákem. Tak mě vzali v nec