oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: V odloženém kole nestačilo Béčko doma na Svratku

8.5.2018 Doplněn komentář k utkání.

14. kolo - II. třída - Městský přebor

START B - SVRATKA B 1:3 (1:1)

Střelci: 38. Fajkoš Jiří - 32. Havlín Dominik, 60. Grůza Josef, 78. Grůza Josef
Diváků: 211
Sestava: Růžička - Krempaský, Kubala, Mašlej, Fajkoš - Kristek, Dozbaba, Fousek, Křivánek(73.Těšík R.) - Ryšavý, Gaži(65.Christov F.)
Komentář k utkání:
Ve sváteční úterý a před početnou diváckou kulisou nastoupilo Béčko k odloženému prvnímu jarnímu kolu proti vedoucímu celku tabulky Svratce B. Vzhledem k přetrvávající marodce a omluvenkám nás doplnilo několik hráčů z Áčka. Soupeř také dorazil s posilami z krajského přeboru a tak se dal očekávat kvalitní zápas.
Rezerva Svratky hned úvodu prokazovala svoji kvalitu a postavení v tabulce. Rychlost a technická vybavenost mladých hráčů nám dělala velké problémy. Během úvodní půl hodiny jsme se štěstím přečkali velké šance hostů (břevno a tyč) a také nás několikrát podržel dobrými zákroky Aleš Růžička v brance. Ve 32. minutě však svrateční předvedli rychlý protiútok na jehož konci otevírá Havlín skóre utkání 0:1. O šest minut později vysílá Vlasta Ryšavý obloučkem do šance Fajkyho a ten tvrdou střelou na přední tyč srovnává 1:1. Velkou šanci měl z boku také Filda Křivánek, ale jeho lob skončil v rukavicích Strakoně. Do kabiny tak odcházíme pro nás s velmi dobrým nerozhodným výsledkem.
Ve druhé půli už však soupeř naplno potvrdil svou kvalitu a v 60. minutě opět po rychlém kontru z pravé strany Grůza posílá svůj tým do vedení 1:2. V naší ojedinělé šanci z trestného kopu trefuje Vlasta pouze zeď. Ve snaze vyrovnat otevíráme hru, za což nás Grůza v 78. minutě svým druhým gólem nemilosrdně trestá 1:3. Jiskřičku naděje mohl vykřestat pět minut před koncem z nařízeného pokutového kopu Vlasta, ale trefil pouze brankáře a jeho dorážku Strakoň bravůrně vytěsnil. V kvalitním zápase s velmi dobrým soupeřem jsme tak vyšli bodově naprázdno.
V neděli odpoledne se Béčko opět na domácím stadionu pokusí zastavit rozjetou Lokomotivu z Horních Heršpic.

Zhodnotil: Ríša Těšík