oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: V brněnském derby porazilo Áčko Žebětín

14.10.2017 Doplněn komentář k utkání.

11. kolo - 1.A třída skupina A

START - ŽEBĚTÍN 3:1 (1:0)

Střelci: 37. Pařízek Martin, 57. Čoupek Petr, 82. Pařízek Martin - 69. Juříček Tomáš
Diváků: 270
Sestava: Hůrek - Bím, Jankulár, Mašlej, Čoupek - Ryšavý(77.Mica D.), Vlček(46.Kristek), Pařízek, Křivánek - Mica T.(86.Toman M.), Cupák
Komentář k utkání:
Derby zápas se Žebětínem jsme chtěli rozhodnout co nejdříve, dát rychlý gól nebo dva. Z úvodního tlaku jsme gól nevstřelili, a hosté nám ukázali že umí velice dobře kombinovat a vyrážet do nebezpečných protiútoků. Jak se však dává gól z rychlého protiútoku jsme ukázali my ve 37. minutě, kdy po rohu hostů, po ose Tom Mica,Bím, Vlček, zakončoval Pařízek 1:0. Takto skončil i poločas, kdy několik střel pochytal nebo povyrážel hostující brankář.
Do druhé půlky jsme nastoupili s cílem zapojit více krajní obránce do útočení a zlepšit provedení i zakončení standartních situací. To se nám obojí myslím povedlo. Hned z prvního rohu v 57. minutě jsme udeřili, Cupák prodloužil na zadní tyč, kde byl úplně volný Čoupek, který krásnou hlavičkou nedal Náhlíkovi v brance hostů šanci 2:0. Soupeř se snažil hrát fotbal, do vyložených šancí jsme ho však nepustili. Naše střely bravurně pochytal brankář Náhlík,  který byl podle mne nejlepším jejich hráčem. 
V 69. minutě jsme se dopustili asi největší chyby, kdy jsme nechali volného Juříčka a ten své sólo zakončil gólem na 1:2.
Tato branka nás trochu asi na 10 minut zaskočila, přibylo hodně nepřesností a zkažených míčů. Naštěstí přišla 82. minuta a s ní nejkrásnější moment utkání, kdy Dominik Mica protáhl míč po právě straně, vnikl do vápna a z brankové čáry nahrál pod sebe na penaltu nabíhajícímu Pařízkovi, který 2x naznačil střelu, 3 žebětínští hráči padli na zem i s gólmanem Náhlíkem a napotřetí krásným lobem rozvlnil síť 3:1. Vítězství už jsme si pohlídali a tak berem 3 body z nelehkého brněnského derby.
Zhodnotil trenér Bohdan Ryšavý