oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Rozhovor se středopolařem Áčka Martinem Pařízkem

6.10.2017

Ahoj Martine, Áčko v sobotu porazilo po nepříliš přesvědčivém výkonu Novosedly. Jak utkání probíhalo z tvého pohledu?
Zdravím, bohužel jak v předešlých zápasech tak i v zápase s Novosedly nám chyběl pohyb a důraz. Hrajeme v křeči a spoléháme jeden na druhého. Soupeř se zatáhl na vlastní polovinu a my museli hrát do plných což nám dělalo problém. Z jedné povedenější akce se nám podařilo vsítit branku a soupeře jsme k ničemi nepustili. Chybí nám lehkost a ladnost z minulé sezony.
Novosedly trénoval sedm let i náš dosavadní trenér Bohdan Ryšavý. Proběhla před zápasem nějaká motivačka?
Ano proběhla, byly slíbené řízky a jak tréňa slíbil tak i dodržel a v úterý po tréninku jsme si pochutnali
Něco nám o sobě prosím Marťo prozraď (např. věk, práce, rodina, koníčky)
Je mi 24, pracuji jako skladník, bydlím s maminou, sestrou a synovcem kterého máme v opatrovnictví. Ještě mám staršího bratra. Mezi mé koníčky patří fotbal, sledování seriálů, posezení s přáteli a pokud je trocha času tak spánek ale hlavně ve svým volným čase se snažím věnovat svýmu synovci Sebastianovi.
V kolika letech a kde jsi s fotbalem začínal?
S fotbalem jsem začínal v 5 letech ve Starém Lískovci.
Kdo tě k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě přivedla mamka. Rozhodoval jsem se mezi basketbalem a fotbalem ale po poradě jsem se rozhodl dát na dráhu fotbalisty.  :D
Kterými kluby jsi doposud prošel?
Pouze Starý Lískovec a Sparta Brno.
Jak jsi se ocitl právě na Startě?
Během sezony kdy měl Start jistý postup z městského přeboru jsem dostal nabídku k přestupu a bez většího přemýšlení jsem kývnul.
V klubu působíš úspěšně už druhou sezónu. Jak se ti u nás zatím líbí?
Na Jednotě jsem nesmírně spokojenej. Hned po příchodu si mě vzali pod křídla Ivica s Matesem a pomohli mě co nejrychleji zapadnout do týmu za což jsem jim moc vděčnej.
Čekal jsi, že budete po historickém postupu hrát i ve vyšší soutěži o postup?
Ano očekával. Už v minulé sezoně v přípravných zápasech jsme ukázali, že můžeme soupeřit i s týmy z vyšších soutěží. I přes odchod některých hráčů byl kádr kvalitně doplněn a můžeme zase bojovat o ty nejvyšší příčky.
Áčko je v polovině podzimu společně s Rajhradicemi na špici tabulky. Ve kterém zápase jste podle tebe podali zatím nejlepší výkon?
Asi to bylo hned první utkání doma se Slatinou resp. v prvním poločase kdy nám šlo a vycházelo úplně vše. Od té doby zápasy rozhodujeme spíše silově než fotbalově.
Jaký zatím pociťuješ největší rozdíl mezi 1.B a 1.A třídou?
Určitě v technice, rychlosti, důrazu a většina týmů je už i po taktické stránce na tom velmi dobře.
Prozraď nám prosím něco z kabiny. Kdo je nejčastěji v bagu? Kdo chodí nejvíc pozdě? Kdo to táhne nejdýl v hospodě? A kdo je největší šampón? Nebo co tě napadne :)
Permicu v bagu má každej trénink někdo jinej, že by tam býval někdo častěji se říct nedá, jen je to složítější s exligáči, kteří při každé příležitosti se to snaží uhádat nebo střihnout výhru pro sebe aby tam nemuseli, protože vědí, že už nejsou nejmladší a jejich nohy by nemusely stihat. :D Řekl bych že asi Vlčák chodí nejčastěji pozdě. V hospodě to nejvíc táhne Kouba s Ivicem a jim hned sekunduje Mašlička. S těmi třemi není radno si zahrávat. :D Myslím, že v kabině nemáme žádnýho hráče, kterej by se o sebe staral víc než ostatní ale za to trenéři hodně dbají na to jak vypadají. Ono je totiž důležité aby člověk dobře vypadal když se rozhodne křičet na hráče. :D
Hraješ také malou kopanou nebo futsal? Případně za jaký klub?
Hraji malou kopanou za dva týmy. Za FC Poutník 1552 ve 2. Brněnské lize a za Leram v 1. Brněnské lize. Ale to trenéři a vedení neradi slyší. :D
V  neděli vás čeká šlágr proti Rajhradicím. Máš nějaké informace o soupeři a jaký očekáváš zápas?
Já informace nemám ale trenéři nás určitě připraví a upozorní na jejich silné stránky ale v první řadě se musíme soustředit samy na sebe a podat co nejlepší výkon a věřím, že s prázdnou neodjedeme. Očekávám, že zápas bude hodně takticky svázanej, vyčkávání na chybu druhýho a hodně osobních soubojů.
Bude probíhat zápasová přípravy stardartně nebo se chystá něco speciálního?  
V neděli máme předzápasovej trénink a potom jdeme na společný oběd.
Troufneš si tipnout výsledek šlágru podzimu?
Důležité bude neprohrát. Takže tipuji 2:1 pro Jednotu VÁLEC.
Chtěl by si vzkázat něco našim fanouškům?
Všem fanouškům patří velké  díky za podporu ať už na domácích nebo venkovních zápasech. Doufám že nás budou podporovat i nadále v tak hojným počtu a my se jim to budeme snažit vrátit jak výsledkově tak i herně. V neděli v Rajhradicích Zdar.
Díky Pařez za rozhovor a dovezte v neděli na Lesnou tři body!