oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Rozhovor s kapitánem Béčka Patrikem Krempaským

31.10.2017

Ahoj Patriku, Béčko v neděli nehrálo kvůli podmáčenému hřišti a extrémnímu větru. Hrál jsi někdy v takovém počasí zápas?

Čau, no díky tomu, že jsme byli ještě nedávno tým, co měl jen pískové hřiště, tak se tu hrávalo za každého počasí. A co si pamatuju, tak třeba zimní turnaje ještě v dorostu nebo závěrečné s oldboysáky, kdy jsme se bořili po kolena ve sněhu, nebylo nic zvláštního. Ale je pravda, že v tak silném větru, jsem asi ještě nehrál.

Něco nám o sobě Paťo prosím prozraď (věk, povolání, rodina, koníčky)

Je mi 28, narodil jsem se v Bruntálu a od 5 let bydlím v Brně. Toto léto jsem se přestěhoval s přítelkyní do Chrlic a pracuji jako řidič. Mimo sport, rodina, naše kočka, rád zajdu na pivko nebo kvalitní rum, pak často filmy a seriály a jinak v kruhu kamarádů

Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl?

Začal jsem v 6 letech, přihlásili mě tehdy rodiče.

Nejsi starťáckým odchovancem. Na které období a trenéra nejraději vzpomínáš?

S fotbalem jsem začínal v Bohunicích, pak přes nábor Boby Brno, Zeman Brno, který se pak spojil se Spartou Brno a někdy po roce 2000 jsem přestoupil na Start.

Nejlepší období bylo asi, když jsem přišel na Start do žáků, hráli jsme tehdy krajské soutěže a jezdili na mezinárodní turnaje. Nejúspěšnější osobní období bylo asi v dorostu, kdy jsem ještě na půl roku přestoupil do Líšně, kde jsme vyhráli krajský přebor a postoupili do Divize.

Těžko jmenovat jen jednoho. Natrápilo se semnou hodně trenérů

Platíš za fotbalového univerzála. Na kterém postu se ti hraje nejlépe?

Asi defenzivní střed zálohy

Tvému týmu se po postupu do vyšší soutěže zatím příliš nedaří. Čím si to vysvětluješ?

Bohužel se nám během úvodních 3 kol postupně zranilo tuším 7 hráčů, což nám dost celý podzim ovlivnilo. Marodka je sice problém, ale nemůžeme se na ni vymlouvat, pořád máme na hřišti dost zkušených hráčů a herní projev by měl být o dost lepší. Hodně hráčů, hraje pod svoje možnosti, bohužel semnou v čele. Je to asi v hlavách, taky trénuje málo lidí a to už bohužel na tuto soutěž nestačí a chybí nějaká zdravá konkurence v týmu. Myslím, že zimní pauza pro nás bude vysvobození, musíme se líp připravit na jaro, hlavně zranění se musí dát dohromady a na jaře všichni zabrat.

Funguje spolupráce mezi áčkem a béčkem?

To je spíš otázka pro trenéry. Ale myslím, že celkem jo. Borci z áčka chodí občas pomoct. A když je marná účast na tréninku, máme možnost trénovat dohromady.

V čem je podle tebe největší rozdíl mezi III. třídou a Městským přeborem?

Hra je o něco rychlejší, ale hlavně je o hodně větší důraz v soubojích.  

V jakém zápase jste se spoluhráči podle tebe podali zatím nejlepší výkon a který byl zase největší propadák?

Měli jsme celkem dobrý vstup do sezony, kdy jsme odehráli dobrý zápas se Svratkou, kterou jsme mohli porazit a vyhráli s Lískovcem, bohužel pak výprask v Řícmanicích, zbytečná ztráta vyhraného zápasu v Řečkovicích a ostuda v podání druhého poločasu s Lelekovicemi. To co jsme předvedli v Obřanech je už jen asi vyústění toho, jak se skoro celý podzim výkonnostně trápíme.

Sleduješ také zápasy a výsledky Áčka, které bojuje o postup?

Jasně, sleduji a doufám, že i letos se udrží postupová šnůra, i když to letos vypadá na boje až do posledních kol.

Hraješ také malou kopanou nebo futsal a případně za jaký klub?

Hraji malou kopanou už 12 let za KMK dynamo Brno, jsme jeden z nejstarších doposud fungujících týmů v Brně.

V čem ti může podle tebe malá kopaná pomoci ve velkém fotbale?

V malé kopané je více kontaktů s balonem a je to více technické, protože je to na menším hřišti. Podle mě je to výborný doplněk k velkému fotbalu. Hlavně pro mladší kluky co se ještě fotbalově rozvíjejí. Taky je to sport s velkým potenciálem a hraje ho čím dál více lidí.

Máš nějaký fotbalový nebo sportovní vzor?

Už od mala United, ještě bych někde vyhrabal dres Poborského, když tam chvíli byl , oblíbených hráčů, by se asi našlo víc.

Kdyby sis měl vybrat tři protihráče v Městském přeboru jako posily tvého týmu. Kdo by to byl?

V každém týmu by se určitě našla nějaká posila, ale jména ti asi neřeknu. Každopádně nám, by se hodil tvůrce hry, takovej ten mozek týmu a taky nějakej zabiják do útoku, to nám v zápasech dost často chybí.

V neděli hraje Béčko s rezervou Slovanu. Troufneš si tipnout výsledek zápasu?

Bude to těžkej zápas, nikdy se nám proti nim nehraje moc dobře. Takže zabojovat a 3:2 vyhrajem

Chtěl bys vzkázat něco svým fanouškům, spoluhráčům nebo lidem v klubu?

Určitě bych chtěl poděkovat fanouškům, že chodí fandit i když se nám teď moc nedaří. Zkusíme teď na podzim ještě urvat nějaký body a na jaře budeme snad už zase na vítězné vlně

Díky Paťo rozhovor a přeju hodně bodů v závěru podzimu.

Diky