oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Posílené Béčko vyhořelo ve vloženém kole v Řečkovicích

12.9.2017

12. kolo - II. třída Městský přebor

ŘEČKOVICE - START B 4:2 (1:2)

Střelci: 45. Baláž Jan, 47. Baláž Jan, 86. Sládek Filip, 90. Pištěk Martin - 1. Raus Ivo, 8. Caldaroni Marco
Sestava: Doušek - Fajkoš, Štěpánek, Fousek, Jirátko - Kristek, Hepp, Krempaský(82.Christov F.), Caldaroni - Raus(68.Sedlář), Toman M.(60.Těšík R.)
Komentář k utkání:
V dohrávaném utkání zajíždělo Béčko ke svému třetímu venkovnímu utkání v řadě tentokrát do Řečkovic. Soupeř měl před tímto zápasem pouhé 3 body a vzhledem k naší posílené sestavě hráči Áčka jsme očekávali tříbodový zisk.
Úvod zápasu tomu také nasvědčoval a hned v 1. minutě po hezké akci z pravé strany a pohotové dorážce Iva Rause se ujímáme vedení 1:0! V 8. minutě bylo ještě lépe, to když přízemní centr Mary Kristka zblokoval míč ve skluzu domácí obránce rukou a rozhodčí Šustr nařídil správně penaltu. Tu s přehledem proměňuje Marco Caldaroni 2:0. Lepší začátek zápasu jsme si snad ani nemohli přát. Řečkovice se však z tvrdého direktu stačily otřepat a začali si díky naší hře bez pohybu, důrazu a důsledného bránění vytvářet šance. Místo abysme hráli po křídlech jako v úvodu zápasu a využili tak rychlonohých hráčů tak jsme začali vymýšlet složitá řešení, která k šancím nevedla a dostávala nás pod tlak. Od 25. minuty přebírá soupeř zcela otěže zápasu a jen díky skvělému Dušimu, který pochytal snad tři tutovky držíme stále vedení. V poslední minutě však soupeř po našem tragickém bránění na levé straně zasloužení snižuje Balážem na 1:2.
Z první půle jsme se vůbec nepoučili a v mizérii pokračujeme i ve druhém dějiství. Hned po změně stran likviduje Duši skvěle nájezd, ale o minutu později už kapituluje opět z kopačky Baláže 2:2. Do hry naskakují střídající hráči, ale ani to ke zlepšení nevedlo. Naše hra je nepřesná, soupeř je důraznější a má lepší pohyb. Přesto jsme mohli strhnout vedení na naši stranu, ale střela Michala Sedláře z nadějné pozice skončilo vedle. Bohužel platilo nedáš-dostaneš a po chybě Jirky Štěpánka, který netrefil míč a následném protiútoku otáčí Řečkovice zápas 2:3. V poslední minutě ještě zatloukl hřebíček do naší rakve a otevřené obrany Pištěk 2:4 a vracíme se na Lesnou s prázdnou.
Po tomhle zápase si musíme všichni sáhnout do svědomí! Není možné, abysme v tak zkušené sestavě ztratili tak skvěle rozehraný zápas. Pokud chceme v neděli proti posledním Bosonohám doma vůbec bodovat, tak musí být nasazení a přístup k zápasu zcela jiný.
Zhodnotil: Ríša Těšík