A to byl na jaře tým ještě oslabený, obránce Petr Čoupek, který přestoupil z Tišnova, pro zranění sehrál jen dva zápasy, Zedníček chyběl v posledních pěti kolech a pro vážnější zranění kolena chyběl celé jaro Martin Kučera.

Zásluhou zvýšené péče o diváka mají na Startu vysoké návštěvy, na utkání se Soběšicemi přišlo 920 diváků, o takové návštěvě mohou snít i druholigové kluby.

Miloš Kratochvíl.
Zbrojovka zvládla generálku, střelecky jí vyšel úvod duelu s Kayserisporem

Vedle Zedníčka patřil k oporám i středopolař Martin Pařízek. Klub, o jehož ekonomické zázemí se stará manažer Roman Procházka, posiluje pro nastávající sezonu i realizační tým. Ke Křivánkovi přichází se stejnými pravomocemi další kouč, taktéž bývalý hráč Bystrce Bohdan Ryšavý. Tak spolu s někdejším bystrckým divizním kanonýrem Procházkou klub vlastně ovládá „bystrcká mafie.“

„Náš cíl v nastávající sezoně je třetí postup. To bychom se pak utkávali v krajském přeboru s celkem Bystrce a dalšími brněnskými mužstvy,“ říká Procházka.

Michal Škoda v dresu Zbrojovky slaví gól.
Z Norska se vrací nejlepší střelec. Útočník Škoda pomůže Zbrojovce

Pro tento záměr také mužstvo patřičně posiluje. Z Moravské Slavie přichází odchovanec Startu Tomáš Mica, z Rájce středopolař Jiří Hepp a dva odchovanci Kohoutovic, útočník Vojtěch Cupák a stoper Tomáš Jankulár. Navíc o přestupu do klubu z Lesné uvažuje i fotbalový šoumen Petr Švancara.

ZDENĚK STANĚK