oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Béčko veze z Čafky bod

10.9.2017

4. kolo - II. třída Městský přebor

ČAFC Židenice 2011 - START B 2:2 (0:1)

Střelci: 65. Smejkal Dominik, 81. Šimeček Jan - 36. Christov Filip, 75. Těšík Richard
Sestava: Toman P. - Fajkoš, Štěpánek, Fousek, Jirátko - Těšík R., Krempaský, Holomek, Christov T.(46.Hoskovec) - Sedlář, Christov F.
Komentář k utkání:
Po nakládačce v Řícmanicích jsme se chtěli na Čafce představit v lepším světle. Bohužel naše marodka se před tímto zápasem zastavila na neuvěřitelném čísle 7! Premiéru v brance si tak připsala dvojka Áčka Přema Toman a na výpomoc byl povolán také Jirka Hoskovec. Na malém hřišti v Židenicích jsme chtěli hrát jednoduše a to na co momentálně máme.
To se nám hned od začátku střetnutí dařilo a po několika minutách hry se po přihrávce Michala Sedláře řítil sám na golmana Ríša Těšík, ale jeho střelu na přední tyčku Švábenský nohou reflexivně likviduje. Domácí odpověděli rychlou akcí po levé straně, ale Přema skvěle zasahuje. Na malém hřišti je hra díky množství osobních soubojů hodně rozkouskovaná. Vzadu hrajeme jednoduše, ale vepředu se nám nedaří podržet míč. Přesto se ocitáme v další stoprocentí šanci, ale Tomáš Christov tváří v tvář Švábenskému také selhal. Čafka se naší hře přizpůsobila a hraje se spíš nohec. Po půlhodihě hry po centru Zdeny Jirátka trefuje Míša Sedlář hlavou pouze tyč. V 36. minutě už však naše čtvrtá šance končí konečně v síti, to když Ríša z pravé strany zatáhl míč do vápna a svou typickou přihrávkou mezi golmana a beka nachází na malém vápně zcela osamocené Fildu Christova ten uklízí do prázdné brány 1:0! Vzápětí však mohl být srovnáno, ale hlavičku z rohu Přema reflexivně vyráží. Do kabiny tak odcházíme s jednobrankovým vedením, ale rozhodně jsme měli z první půle vytěžit více!
Do druhé půle nahrazuje Jirka Hoskovec zraněného Tomáše Christova a už nemáme možnost střídat. Domácí nás aktivní hrou zatlačili a odměnou jim byla vyrovnávací branka v 65. minutě - Smejkal se po autovém vhazování obtočil kolem Jirky Štěpánka a střelou na přední tyč vymetl šibenici 1:1. Čtvrt hodiny před koncem vysílá Paťa Krempaský přesným pasem za obranu do brejku Ríša a ten ze třiceti metrů lobuje vybíhaícího brankáře 2:1. Čafka mohla obratem srovnat, ale tutovka z malého vápna končí nad. V 81. minutě si slabší chvilku vybral Přema, to když chytatelná střela z trestného kopu končí za jeho zády 2:2. Utkání tak dle mého názoru končí spravedlivou remízou.
V úterní dohrávce zajíždíme do Řečkovic a s přispěním širšího kádru Áčka věřím ve 3 body. Doufám také, že se marodka bude postupně vyprazdňovat a začneme tabulkou vstoupat vzhůru. Jednota válec!
Ze hřiště zhodnotil: Ríša Těšík