oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Béčko veze povinné tři body z Maloměřic

16.9.2018

7. kolo - II. třída Městský přebor

MCV - START B 0:4 (0:1)

Střelci: 41. Matoušek Michal, 51. Christov Filip, 62. Fajkoš Jiří, 85. Těšík Richard
Sestava: Šurkala - Těšík K., Štěpánek, Fousek, Fajkoš - Mach(65.Němec), Čupr, Krempaský, Dozbaba(75.Sedlář) - Matoušek M., Christov F.(78.Těšík R.)
Komentář k utkání:
Ve druhém venkovním zápase sezóny zajíždělo Béčko k derby do Maloměřic. Soupeři se po postupu do vyšší soutěže zatím vůbec nedaří a v úvodních pěti kolech nezískal ani bod. Premiéru v našem dresu si v utkání připsala posila z Áčka Petr Mach.
Soupeř se od začátku zatáhl na svoji polovinu a tak jsme měli od úvodu častěji míč na svých kopačkách. Naše hra ale byla během celého prvního poločasu velmi nepřesná a nervózní. Nedokázali jsme si několikrát po sobě přesně přihrát. Nejvíce jsme hrozili po po pravé straně Petrem Machem, ten v 10. minutě našel na malém vápně Fildu Christova, ale jeho zakončení branku nepřineslo. Majlont se mohl ze své jediné šance zápasu dostat ve 20. minutě do vedení, ale domácí útočník mířil těsně vedle levé tyče Pepovi brány. O chvíli později trefuje aktivní Peťa Mach pouze vybíhající Pelikána, který podržel svůj tým. Dlouho se nám nedaří na Majlont nic vymyslet, až ve 40. minutě nachází Kryštof Těšík přesným balónem za obranu Fildu a ten přihrávkou vybízí ke skórování do odkryté brány Michala Matouška 0:1! Za tři minuty mohlo být ještě veseleji, to když pláchl po pravé straně Petr, po jehož přihrávce spálil stoprocentní tutovku z malého vápna střelou nad Filda Christov. Do kabiny tak odcházíme po nepřesvědčivém výkonu pouze s nejtěsnějším vedením.
Do druhé půle jsme nastoupili s cílem přidat co nejdříve druhou branku a slabého soupeře zlomit. To se nám podařilo hned v 51. minutě po akci Fildy Christova, který zakončil svůj samostatný nájezd střelou pod padajícího brankáře 0:2. V 60. minutě centruje z levé strany Martin Čupr, který nachází ve vápně Fildu a ten hlavou do šibenicí vybízí k perfektnímu zákroku domácího Peloše, který míč vyráží před brankovou čáru, kde ho do sítě doráží dobíhající Jirka Fajkoš 3:0. Po této brance soupeř totálně odpadl a na jeho bránu se valil jeden útok za druhým. Na konečných 0:4 zvyšil po chytrém puštění mezi nohama od Míši Sedláře střídající Ríša Těšík. Konečné skóre jsme mohli ještě v závěrečných minutách několikrát navýšit, ale i díky lehkovážnosti v zakončení neskončil zápas pro Majlont totálním debaklem.
Povinné tři body máme, ale z výkonu z prvního poločasu si musíme vzít ponaučení. Příští týden nás čeká v domácím prostředí soupeř ze středu tabulky - Starý Lískovec, kterému budeme chtít vrátit jarní vysokou porážku.
Zhodnotil: asistent trenéra Richard Těšík