oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Béčko v Lelekovicích nepřekvapilo

20.5.2018 Doplněn komentář k utkání.

22. kolo - II. třída - Městský přebor

LELEKOVICE - START B 3:0 (1:0)

Střelci: 29. Stříž Boris, 57. Pokorný Michal, 62. Pavlík Martin

Diváků: 80

Sestava: Hůrek - Christov T., Štěpánek, Fousek, Fajkoš - Gaži, Krempaský, Raus, Dozbaba - Těšík R., Matoušek M.

Komentář k utkání:

K zápasu do Lelekovic jsme vzhledem k postavení obou mužstev v tabulce a naší aktuální formě neodjížděli s velkými nadějemi. Navíc když na lavičce byl k dispozici pouze zraněný Filda Christov.
Přesto jsme dokázali odehrát velmi dobrý první poločas. Věděli jsme, že na malém hřišti to nebude moc o fotbale, ale hlavně o bojovnosti a osobních soubojích. To se nám dařilo během první půle plnit a domácí zadáci s tím měli velké problémy. Vypracovali jsme si snad sedm rohových kopů z nich mohl Ríša alespoň dvakrát rozvlnit síť, ale jeho zakončení hlavou bylo nepřesné. Po centru z pravé strany se ocitl na penaltě zcela osamocaný Dozbič, ale jeho střela z voleje se mezi tři tyče také nevlezla. Lelekovice hrozily rychlými protiútoky a dlouhými nákopy, ale ty naše jistá obrana s výborným Lumírem v bráně dokázala eliminovat. O to víc mrzela situace z 29. minuty, kdy jsme po rohovém kopu nechali zcela osamoceného Stříže hlavičkovat a otevřít skóre utkání 0:1. Bohužel se stále opakuje, že nedokážeme vstřelit první branku a sami lacino inkasujeme.
Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním a motivací s výsledkem něco udělat. Zůstalo však pouze u slov. Domácí nás zatlačili a v 57. minutě po chybě v rozehrávce přidávají Pokorným druhou branku. O pět minut později trefil trestňák přesně přes zeď Pavlík a bylo po zápase 0:3. Soupeř prostřídal všech svých pět náhradníků a nám nezbyly morální ani fyzické síly na nějaký odpor.
V neděli ve 13:45 hod. ve slavnostní odpoledne přivítáme v prvním ze čtyř domácích utkání v derby Obřany, které jsou také ohroženy sestupem.

Zhodnotil: Ríša Těšík