oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Béčko proti Líšni konečně naplno bodovalo

29.4.2018 Doplněn komentář k utkání.

19. kolo - II. třída Městský přebor

START B - LÍŠEŇ C 1:0 (0:0)

Střelci: 2. Gaži Štefan

Sestava: Brzobohatý - Štěpánek, Kubala, Krempaský, Christov T. - Těšík R., Dozbaba, Fousek, Ryšavý - Christov F., Gaži

Komentář k utkání:
V horkém nedělním odpoledni zavítal na náš překrásný stadion nevyzpitatelný Celtik Líšně. Vzhledem k tomu, že týmy ze spodu tabulky sbírají body, tak jsme museli už konečně naplno bodovat! Sestavu tentokrát posílil Vlasta Ryšavý z Áčka a po zranění nastoupil už i Ríša Těšík. Do brány se tentokrát postavil zkušený Brzec.
Úvody zápasů nám na jaře vychází skvěle a bylo tomu i dnes. Hned ve 2. minutě pláchl po vzoru moderního krajního beka po pravé straně skvěle hrající Tomáš Christov a ve vápně nachází Štefana Gažiho, který ze druhého doteku posílá míč za zadní tyč Klimkovi brány 1:0! Štefan si tak konečně připsal premiérovou trefu v dresu Benfiky. O chvíli později mohli skóre navýšit Peťa Fousek a opět Štefan, ale jejich zakončení skončilo nad. Naše obrana dirigovaná jistým Brzecem pracovala spolehlivě a Líšeň se do žádné větší šance nedostala. Bohužel i v tomto zápase jsme zbytečně kazili velké množství přihrávek, což nás stojí síly a možnosti dalšího navýšení skóre. Do kabiny tak odcházíme s jednobrankovým vedením.
Na začátku druhé půle mohl přidat uklidňující druhou branku Vlasta, ale jeho střela těsně minula zadní tyčku. Od té chvíle je naše hra velmi špatná, prohráváme osobní souboje, nemáme odražené míče a všude jsme pozdě. Naštěstí toho nepřesní hosté nedokáží využít. Pro zklidnění situace naskakuje čtvrt hodiny před koncem do hry také zkušený Radim Vlček. Závěr zápasu tentokrát zvládáme a připisujeme si tak konečně velmi cenné tři body!
V přístím kole zajíždí Béčko v boji o záchranu k sousedům v tabulce do Chrlic. Vzhledem k souběžně hranému zápasu Áčka se tak budeme muset spolehnout především na vlastní síly.

Zhodnotil: Ríša Těšík