oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Béčko porazilo doma Starý Lískovec

27.8.2017 Doplněn komentář k utkání.

2. kolo - Městský přebor

START B - STARÝ LÍSKOVEC 3:1 (2:0)

Střelci: 31. Těšík Richard, 43. Pavéska Jakub, 69. Christov Filip - 88. Pfeiffer Tomáš

Sestava: Hanzelka - Christov T., Štěpánek, Fousek, Jirátko(60.Těšík K.) - Pavéska(60.Sedlář), Krempaský, Fajkoš - Těšík R., Raus, Christov F.

Komentář k utkání:
Po nepovedeném utkání na Svratce se Benfika představila poprvé v sezóně v domácím prostředí. Soupeřem nám byl rychlonohý tým Starého Lískovce proti kterému se nám v minulosti příliš nedařilo.
Začátek zápasu se nesl v duchu nepřesností na obou stranách. Poté nás několika skvělými zákroky podržel hrdina zápasu brankář Zdeněk Hanzelka, který včasným vyběhnutím dokázal zlikvidovat dva samostatné nájezdy po přečíslení ve středu pole. Kdo ví, jak by se zápas dál vyvíjel? Naše první šance přichází po rohu Jakuba Pavésky na který si naskočil Ríša Těšík, ale jeho koníček končí vedle levé tyče Pospíchalovi branky. Nedaří se nám dostat pořádně do hry a špatnou rozehrávkou několikrát namažeme soupeři do šance. Po půl hodině hry zasekává na leve straně Filda Christov a přesným centrem nachází na malém vápně Ríšu, který nás posílá hlavou do vedení 1:0! Lískovec dále tlačí a větrá naši obranu, která však v čele s jistým brankářem odolává. Důležitý moment přichází ve 43. minutě - dlouhý nákop Zdeňka prodlužuje hlavou Ríša, míč se odráží k postranní čáře ke Kubovi a ten životním lobem přehazuje vybíhajícího Pospíchala 2:0. Do kabiny tak odcházíme vzhledem k průběhu se skvělým dvoubrankovým vedením.
Ve druhé půli tlak soupeře polevil a hraje se od vápna po vápno bez větších šancí na obou stranách. Až v 69. minutě posílá Ivo Raus přihrávkou za obranu do brejku Ríšu a ten z pravé strany nachází volného Fildu, který z jedničky posílá míč k pravé tyči 3:0. Soupeř však ještě neskládá zbraně a další samostatný nájezd likviduje skvělý Hanzelka. Zahráváme několik rohů a standartních situací, ale ty už si lískovečtí pohlídali. V samém závěru po zbytečné chybě v naší rozehrávce a následném faulu korigují hosté z penalty výsledek zápasu na 3:1. O naší výhře rozhodla tentokrát skvělá produktivita a výborný výkon brankáře Zdeňka Hanzelky. Z prvního poločasu si však musíme vzít ponaučení!
K příštímu utkání zajíždíme na hrbolaté hřiště do Řícmanic, kde na nás čeká soupeř posílený několika hráči z vyšší soutěže. V následujících dvou zápasech nás povede zaskakující trenér Jirka Pavéska.
Zhodnotil: Ríša Těšík