oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Béčko na úvod sezóny prohrálo těsně na Svratce

20.8.2017. Vložen komentář k utkání

1. kolo - II. třída Městský přebor

SVRATKA B - START B 2:1 (0:1)

Střelci: 54. Pelikán Ondřej, 80. Měchura Tomáš - 5. Těšík Richard

Sestava: Doušek - Těšík K.(61.Christov T.), Štěpánek, Fousek(80.Juchelka), Jirátko - Tichý (26.Fajkoš), Krempaský, Holomek, Pavéska - Těšík R.(85.Hanzelka), Christov F.(73.Sedlář)
Komentář k utkání:
V historicky prvním zápase Béčka v Městském přeboru jsme zajížděli na hřiště druhého týmu loňského ročníku rezervy Svratky Brno. Z kádru nemohli k utkání nastoupit bratři Matouškové oba laborující s kotníkem a lehce zraněný Luba Ježek.
Do utkání jsme vstoupili aktivně a hned v úvodu poslal Paťa Krempaský balónem za obranu do šance Ríšu Těšíka, ten ale z boku trefil pouze golmana Crhana. V 5. minutě zahrával z levé strany standartku dobře hrající Kuba Pavéska a přesným centrem našel hlavu Ríše, který nás posílá do vedení 1:0! Důrazem vyhráváme osobní souboje a snažíme se hrát po stranách, což se nám hlavně po levé straně Kubou daří. Po odraženém míči po půhodině hry nastřelujeme tyč. Akce domácích končí většinou na vybíhajícím Tomáši Douškovi, který skvěle čte hru a několik příležitostí zmařil. Ríša mohl z pravé strany několik situací vyřešit lépe, ale nestalo se a tak odcházíme do kabiny se zaslouženým vedením.
Do druhé půle vstoupila lépe Svratka a svým pohybem nám domácí mladíci začínají dělat problémy. V 54. minutě si slabší chvilku vybral Duši, to když dalekonosný trestňák Pelikána skončil v síti 1:1. Domácí tato situace ještě více nakopla a mají více ze hry. Šance na zvrat utkání přichází cca v 70. minutě. Po faulu ve vápně na Kubu Pavésku nařizuje sudí Prokeš penaltu, ale Ríša trefuje střelou doprostřed pouze svrateckého brankáře. Domácí navíc v 80. minutě otáčí výsledek utkání na 2:1. V závěrečném tlaku jsme si vážnější šanci nevypracovali a tak odjíždíme po solidním výkonu (zejména v první půli) s prázdnou.
Šanci na reparát máme příští neděli kdy v domácím prostředí přivítáme neoblíbený Starý Lískovec.
Zhodnotil: Ríša Těšík