oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Béčko doma těsně podlehlo Čafce

15.4.2018

17. kolo - II. třída - Městský přebor

TJ START Brno B - ČAFC Židenice 2011 1:2 (1:2)

Střelci: 3. Matoušek Michal - 6. Šimeček Jan, 10. Zikl Tomáš

Diváků: 111
Sestava: Hůrek - Těšík K.(60.Christov T.), Štěpánek, Pavéska, Fajkoš - Dozbaba, Krempaský(67.Kubala), Matoušek M. - Christov F.(61.Sedlář), Zedníček(46.Fousek), Gaži
Komentář k utkání:
Netradičně v sobotu jsme v dalším domácím utkání přivítali na našem stadionu aktuálně druhý tým tabulky - mladíky z Čafky. Za krásného počasí a před početnou diváckou kulisou (111!) chtělo Béčko odčinit domácí dvoubodovou ztrátu z minulého týdne proti Řícmanicím.
Úvod zápasu byl jako z říše snů. Hned ve 3. minutě se na pravé straně ve vápně šikovně uvolnil Štefan Gaži a zasáhl stříleným centrem ruku hostujícího hráče. Sudí Pham neváhá a nařízuje pokutový kop. Míč si staví naše penaltová jistota Michal Matoušek a střelou za háčky nedává Hubáčkovi šanci 1:0! Bohužel hned o tři minuty později zbytečně před vápnem faulujeme a následný přímý kop posílá Šimeček prudkou střelou za Lumírova záda 1:1. V 10. minutě uniká po pravém křídle do našeho vápna hostujcí útočník a Lumír ho zbytečným skluzem sestřeluje a nemůže následovat nic jiného než další penalty. Tu s přehledem proměňuje Zikl a Čafka tak během sedmi minut otáčí vývoj zápasu. Během úvodní desetiminutovky se nakonec událo vše podstatné. Nechyběla nám snaha, ale v naší hře bylo příliš mnoho nepřesností, díky kterým jsme si nedokázali vytvořit šance a trvalý tlak. Naopak jsme se museli mít stále na pozoru, protože rychlonozí hosté několikrát provětrali naší obranu.
Druhý poločas se nesl ve znamení toho prvního, hrálo se od vápna po vápno bez výraznějších šancí na obou stranách. Do hry naskakují střídající hráči, ale ani ti ožvení nepřinesli. Za zmínku z naší strany stojí pouze Dozbyho jedovatá střela z poza vápna, více jsme bohužel nepředvedli. Čafka hrála ze zajištěné obrany, spoléhala na brejky a výhru si pohlídala.
Příští týden zajíždíme na hřiště posledních Bosonoh, které však dokázali v tomto kole vyhrát v Řícmanicích! Nečeká nás tedy rozhodně lehké utkání a během týdne musíme pořádně potrénovat.
Zhodnotil: Ríša Těšík