oficiální stránky fotbalového klubu
...

MUŽI: Áčko porazilo ve šlágru kola Kuřim

1.5.2018 Vloženy fotky ze zápasu a doplněn komentář.

19. kolo - 1.A třída skupina A

START - KUŘIM 3:0 (1:0)

Střelci: 23. Ryšavý Vlastimil, 65. Mica Tomáš, 88. Cupák Vojtěch

Diváků: 320

Sestava: Hoda - Bím, Cupák D., Mašlej, Čoupek - Veselovský(64.Logara), Vlček(72.Lang), Pařízek, Ryšavý(83.Kristek) - Mica T.(80.Zedníček), Cupák V.(88.Gaži)

Fotky ze zápasu ZDE.

Komentář k utkání:
V krásný sváteční den jsme přivítali kvalitní celek Kuřimi, který se také netají postupovými ambicemi. Na jejich styl hry jsme se velice dobře nachystali, dá se říct že vše vyšlo do puntíku. Soupeř byl možná opticky více na míči, snažil se o kombinaci kterou jsme mu povolili pouze ve středu hřiště a zcela výjimečně se kuřimští hráči prokombinovali k našemu pokutovému území. Do žádné vyložené příležitosti se Kuřim ale nedostala. Naši hráči velice disciplinovaným a kolektivním způsobem hry čekali na chybu soupeřových hráčů, kterou se měli snažit rychlým protiútokem využít ke vstřelení nebo ohrožení branky. Tak se také stalo, když v 23. minutě vybídl Bím  k úniku přihrávkou po pravé straně Logaru, ten odcentroval na vzdálenější tyč, Vojta Cupák hlavou vrátil zpět na vápno Ryšavému, který si míč zpracoval a střelou nedal brankáři Cimbalnikovi žádnou šanci. Do poločasu už branka nepadla a tak se šlo do šaten za stavu 1:0.
Druhý poločas Kuřim musela zvýšit úsilí do ofenzivy a nám se tím pádem nabízeli okénka v jejich obraně. Další rychlý gólový protiútok se zrodil v 65. minutě, kdy Mica využil své rychlosti a chytrosti a místo přihrávky před bránu volil střelu na bližší tyč a zvýšil na 2:0. Tento gól otupil Kuřimské hráče, naopak my jsme se začali dostávat před jejich branku častěji. Třešničkou na dortu byl průnik Vojty Cupáka, který si patou přehodil jak sám sebe, tak obránce, navedl si míč před gólmana a jeslemi pečetil výsledek na 3:0.
Oboustranně kvalitní hra skončila možná až trochu krutě pro Kuřim, ale takový je fotbal hraje se na vstřelené branky. My dali 3 a Kuřim žádnou.V takových výkonech musíme pokračovat, nesmíme polevit.

Zhodnotil: trenér Bohdan Ryšavý