oficiální stránky fotbalového klubu
...

DOROST: Áčko porazilo ve šlágru kola Spartu

2.5.2022

20. kolo - I. třída

START - SPARTA B 2:0 (1:0)

Dopředu jsme věděli, že k nám na Start v sobotu přijede Sparta Brno s hráči divizního áčka staršího dorostu a díky tomu jsme nastavili i tréninkové jednotky a celkovou přípravu na tento zápas. Do utkání jsme vstoupili tak jak jsme si v kabině řekli, kde hlavní bylo hrát zodpovědně z obrany a nepouštět soupeře do nebezpečných situací, což se nám v prvním poločase podařilo. Do útoku jsme se dostávali sporadicky, ale naše přednost byla v rychlosti, kdy po zisku míče jsme se snažili co nejrychleji přejít na útočnou polovinu. Z jedné takové útočné akce jsme v 29. minutě měli výhodu rohového kopu. K rozehrání se postavil Martin Mifek, na malém vápně se k hlavičce dostal David Bojanovský a svoji šanci proměnil. Do poločasu se výsledek nezměnil. O poločase jsme kluky ještě dál namotivovali, aby pokračovali v práci kterou předváděli v první půlce.
Ve druhém poločase jsme začali až moc opatrně kdy jsme obranný blok stáhli hluboko na naši polovinu a dopředu už jsme spoléhali jen na brejky, tím pádem více ze hry měl soupeř, ale žádnou vyloženou brankovou příležitost si nevytvořil. V 70. minutě jsme po útočném výpadu zahrávali rohový kop, kde se odehrála akce jako přes kopírák. Skvěle zahraný roh od Mifka si opět ve vápně našel Bojanovský a vedli jsme 2:0. Zbývalo dvacet minut do konce utkání a na hráčích už byla znát únava, ale v tomto těžkém utkání ještě našli zbytky sil a bojovali až do konce. V 80. minutě si soupeř vytvořil jedinou brankovou příležitost, kde po střele z pravé strany skvěle zasáhl Ondra Dohnal a tak se stav do konce zápasu nezměnil a my mohli oslavit v takto těžkém zápase vítězství. Poděkování patří všem klukům za bojovnost a předvedený výkon v celém zápase. Bylo vidět, že bojují na 100% a hrají jako tým.


Dohnal - Brzobohatý D., Novotný, Kousal, Tomeček – Biroš, Brzobohatý T., Voslář, Bojanovský, Berka – Mifek / střídali: Adamec, Malhocký